Argox Barkod Yazıcı Ayarları


Bu yazımda piyasada en çok kullanılan giriş seviyesi barkod yazıcıların kralı Argox Barkod Yazıcı Ayarları nasıl yapılır bunu resimlerle anlatmaya çalışacağım. Yazıcıyı USB den bilgisayara bağladıktan sonra gerekli driverleri yüklediğinizi kabul ederek yazıma devam ediyorum.
Aygıtlar ve yazıcılarda Argox yazıcıya sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz.
Yukarıda ki resimde kırmızı ile işaretlediğim Tercihlere tıklıyoruz. Açılan pencerede Sayfa Ayarlarına hiç dokunmuyoruz. Eskiden buradan yazdıracağımız barkod etiketin ayarlarını giriyorduk fakat bu da şöyle bir sıkıntı çıkarıyordu. Farklı ölçülerde etiket kullandığımızda buradan ayar değişikliği yapmamız gerekiyordu. Bu sebeple aşağıda kırmızı ile işaretlediğim yerde herhangi bir değişiklik yapmıyoruz.

Üst menülerde Stok sekmesine tıklıyoruz. Burada Etiket Sensörünü Etiket Aralığı Yazdırma yöntemini de Doğrudan Termal yapıyoruz. Ortam İşleme Yazdırma Sonrası İşlem kısmını da Kes yapıyoruz. 2 adet kes çıkıyor burada ilk Kesi seçiyoruz.
Yazdırma Varsayılanı kısmında da Gelişmiş-Stok sekmesinde yukarıda bahsettiğim ayarların aynısını yapıp kaydediyoruz
Burada Argox yazıcı ayarlarını anlatmaya çalıştım. Tabii ki bu cihazlarda kullanılan barkodları da Barkoddukkani.com sitemizden almayı ihmal etmezsiniz umarım. Barkod cihazlarının aşağı yukarı tümünün ayarları bu şekilde olup sadece menü yerleri farklıdır arkadaşlar. Piyasada satılan Barkod Yazıcılar içinde benim kişisel tercihim Argox yazıcıdır. Fakat son dönemde denediğim godex 300 barkod yazıcı cihazınıda çok beğendim. Acaip hızlı yazıyor Yani argox os-214 plus yazıcıdan hızlı yazdığı kesin. Yazıcılar içerisinde de Xprinteri beğenmedim. Hiç satmadım ama bir müşterimizde gördüm ama çıktıları çok net olmadığından beğenmedim.
Barkod işi çok çetrefilli bir iş tanıtımı var ayarı var barkodun kağıda oturtulması var var oğlu var. Her programda ayrı ayarı var . Fiş yazıcılarda çıkartığımız Nebim V3 fiş numarası barkodunda Türkçe karekter problemi var ki bu da ayrı bir dert. Bunun için barkod okuyucunun web sayfasından Türkçe karekter tanıtım barkodlarını bir kağıda çıktısını alıp bu barkodları tek tek okutarak okuyucunun programlanması yapılır. Piyasadaki en iyi barkod okuyularda bence Datalogic QW-2100 modeli perkonun PS-23 modeli ve zebexin tüm modelleridir. Kablosuz okuyucularda da Perkon Tiger CS 90 modeli gerçektençok iyidir. Bu modellerin tümünü
barkoddukkani.com adresinden satın alabilirsiniz.
Tabi burada şunu da unutmamak gerekiyor; cihazlarınız ne kadar kaliteli olursa olsun kullandığınız barkod etiket kağıdı ve/veya POS fişi kaliteli olmazsa barkod yazıcı yazmaz yazsa barkod okuyucu okumaz, çok ince olur pos cihazından çıkmaz çok kalın olsa sıkışır kalır. Yani her daim tüm ekipman ve sarf malzemelinizin kaliteli olması gerekmektedir.

www.posrulo.com

Konuyla ilgili başka bir yazıyı www.posrulo.com adresinde bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× nine = thirty six